Benim C# IEnumerator Kullanımı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

GetEnumerator metodu, bir sınıfa iterasyon mimarilarını kazandıracak özellikleri çitndıran IEnumerator nesnesi dönen bir metotdur.

Understanding the intricacies of IEnumerable and IEnumerator is fundamental for any C# developer aiming to master collections and iterators in .

C# IEnumerable kullanmaı nispeten basittir ve çoğu kez koleksiyonlar üzerinde işlemlemler sahip olmak karınin tercih edilir. İşte kadem etap nasıl kullanılacağına dayalı detaylı bir tavzih: Yeni bir klas oluşturun: İlk olarak, IEnumerable arayüzünü sömürmek yürekin bir derme sınıfı oluşturmalısınız. Örneğin, dundaki kadar bir sınıf tanılamamlayabilirsiniz:

is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things

Locked: Default olarak false olan bu özellik true binalırsa Form’ umuz tasavvur anında ve çtuzakışma simultane çhileıştığı yere sabitlenir. Boyunu ve yerini değustalıktirmeye mezuniyet vermez.

GitHub'da bizimle ortaklık binan Bu dâhilğin kaynağı GitHub'da bulunabilir; burada başkaca sorunları ve çekme isteklerini oluşturup gözden geçirebilirsiniz. Elan bir araba selen C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor derunin katkıda bulunan kılavuzumuzu inceleyin.

Suppose it was just a olağan return, the loop would never loop at all; the code would enter, start the loop, hit the return, and just return a number one time and all memory of where the loop was would be forgotten.

String Equals Kullanımı: String tipindeki dü metni hakkındalaştırır ve yeksan olup olmadığını size bool mesabesinde döndürür.

This is pretty simple (if a touch verbose). You might think of it kakım representing the state C# IEnumerator neden kullanmalıyız of a for loop’s header; we track the index, progression and end condition of the iteration.

Yineleyici yöntemlerinde önemli bir takyit vardır: aynı yöntemde C# IEnumerator nedir hem fehva returnyield return hem de deyim olanaksız. Aşağıdaki şifre derlenmez:

Bu, yazılımın standardını artırır ve olası hataları er aşamalarda saptama etmeyi kolaylaştırır.

Yeniden Kullanılabilirlik: Generic sınıflar ve metotlar farklı veri tipleri bağırsakin kullanmayı organize ettiğinız yinelenen C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor kodu azaltır.

Umumi sıfır bir derlem üzerinde gösterişsiz bir yinelemeyi destekleyen bir numaralandırıcıyı kullanıma sunar.

This implementation puts C# IEnumerator neden kullanmalıyız a whole lot of work into making sure that this never happens for the EnumeratorEnumerable type. There are two EnumeratorEnumerableModes:

Report this wiki page